SAMSUN (AA) - Samsunlu Almancılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER), Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisinin parlamento toplantısında Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

SAYDER Başkanı Ramazan Mırık, yaptığı açıklamada, Merkel'in, partisinin parlamento toplantısında "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıklar açılmasına karşı olduğunu" söylediğini belirtti.

Alman hükümetinin terör örgütlerine olan bakış açısını da değiştirmesini isteyen Mırık, "Tepkimizi göstermek amacıyla ikinci kez Merkel'e mektup gönderiyoruz. Dernek üyelerimiz de Almanya'daki bankalarda bulunan avrolarımızı Türk bankalarına lira olarak yatıracak. İlk etapta ülkemize 3 milyon avro getirmiş olacağız. Almanya'da bulunan gurbetçilerimizi de örgütleyerek Merkel'e tepkimizi göstereceğiz. Türkiye'ye yatırım yapmak için gurbetçilerimizi teşvik edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'ye sahip çıkmak adına sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Mırık, "Alman hükümetinin teröre karşı iki yüzlü tutumu herkese zarar verecektir. SAYDER olarak Avrupa'nın bu tutumunu kınıyoruz." dedi.