Geçtiğimiz aylarda 2007 yılında dondurduğu kariyerine geri döndüğünü açıklayan ünlü bilardocu Semih Saygıner, Koreliler’e etkileyici bir gösteri sundu.
Geçtiğimiz günlerde Koreli yetkililerin daveti üzerine Kore’nin en önemli ulusal spor kanalı SBS Sports Channel’da gösteri yapan Semih Saygıner, Kore seyircisini adeta büyüledi. Tüm gösterinin televizyondan yayınlandığı etkinlik ana haber kanallarına da konu oldu. Gösteri ve röportajlarda Korece konuşan Semih Saygıner Koreli izleyicilerin hayranlığını kazandı.
Semih Saygıner, Kore’nin tam bir bilardo ülkesi olduğunu, Kore’de yaptığı bu gösteride Türk bayrağını göğsünde gururla taşıdığını ve ülkesini temsil ettiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Aralık ayında Mısır’da yapılacak Dünya Kupası’nda yarışacak Semih Saygıner, bilardonun saygı ve takdir kültürünü barındıran,rekabetin dostane de yapılabileceğinin göstergesi olan, insanları birleştiren ve geliştiren bir spor olduğunu, Türkiye’de bu sporun daha aktif izleyici ile buluşmasını temenni ettiğini söyledi.
(İHA)