GİRESUN (AA) - Şebinkarahisar ilçesinde 1. Uluslararası Karadeniz Sanat Kampı etkinliği düzenlendi.

Şebinkarahisar Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve El Sanatları Derneği'nin organize edilen kamp iki gün sürecek.

Şebinkarahisar Belediyesi Kültür ve İş Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik kapsamında "Adım Adım Anadolu" konulu defile, keçe sergisi ve panel etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Hatice Hanedar Yüksel'in ''Adım Adım Anadolu' koleksiyonunda gelin başlığı kostümlerinin yer aldığı defile ile katılımcılara tanıtıldı.

Yüksel, panelde yaptığı konuşmada, "İşime Anadolu'dan başladım, çünkü Anadolu'nun içi dolu dolu. O yüzden Avrupa'yı, batıyı takip etmeyin, Batı bizi takip etsin. Kültürümüz ve sanatımızla çok zenginiz. O yüzden sizlerden ricam, lütfen Anadolu ile başlayalım, sonra bütün dünyayı gezin." dedi.

Etkinliğin açılışına İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Keçe Sanatçı Gülay Bilge, Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Baltacı ve üniversite öğrencileri katıldı.