Bingöl’de polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan polis memurları Oğuz Sünbül ve Osman Eray Karademir, Ankara’da gözyaşları ve dualar arasında son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Osman Eray Karademir’in 12 günlük kızı Beril ise babasına beşikte veda etti.
Bingöl’de polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK’lı hainlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan polis memurları Oğuz Sünbül ve Osman Eray Karademir için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Haluk Koç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri Kocatepe Camii’ne girişlerinde şehit polis Sünbül’ün babası Recep, annesi Gülşen, ağabeyi Kadir ve ablası Nigar ile şehit polis Karademir’in babası Timur, annesi Ayfer, eşi Çağla ve kardeşi Ezgi’ye taziyelerini sundular.
24 yaşında şehit olan Osman Eray Karademir’in 12 günlük kızı Beril beşik içerisinde cenazeye getirildi. Karademir’in Bingöl Devlet Hastanesi’nde hemşire olan eşi Çağla, minik kızı ile şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına geldi. Eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döken Çağla Karademir, minik kızının patiğini Türk bayrağına sarılı tabutun üstüne koydu.
İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Sünbül ve şehit Karademir’in Türk bayrağına sarılı tabutları omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına koyuldu. Cenaze aracının geçişi sırasında Osman Eray Karademir’in ailesi, “Hakkınızı helal edin. Hoşça kal” diyerek şehidin arkasından el salladı.
PKK’lı hainlerce şehit edilen 23 yaşındaki Oğuz Sünbül’ün ise dün doğum günü olduğu öğrenildi. Şehit polis memuru Sünbül, doğum gününde şehitlik mertebesine ulaştı.
Törenin ardından şehit polis memurları Sünbül ve Karademir’in naaşları toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.
(İHA)