AMASYA (AA)- Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 1 Haziran 2017’de şehit olan piyade uzman çavuş Hakan İncekar’ın adı Merzifon’da zenginleştirilmiş kütüphaneye (z-kütüphane) verildi.
Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Abidehatun İlk ve Ortaokulu'nda oluşturulan kütüphaneye, şehit Hakan İncekar’ın adının verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.
Kaymakam Gürkan Demirkale, törende yaptığı konuşmada, şehit Mehmetçiklerin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması gerektiğini belirterek, “Şehidimizin adı kütüphane gibi güzel bir yerde yaşayacak. Kütüphanenin yapımına destek veren Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.
Topluma duyarlı, vatanına ve milletine hizmet etmeyi kendine şiar edinen gençlerle geleceğe daha emin adımlarla ilerlenebileceğine inandıklarını ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökce ise, "Şehit Hakan İncekar kardeşimizin nezdinde tüm şehitlerimizi anmak ve okullarımızda da unutulmamalarını sağlamak amacıyla bu işe emek ve gönül verdik. Şehidimizin adı çocuklarımızın hafızasına kazınacak.”diye konuştu.
Açılışa, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat ile öğrenciler ve velileri katıldı.