SAMSUN (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş ilçesindeki baba ocağındaki eşyalar da yenilendi.

Sur ilçesinde 4 Ocak'ta terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Özdemir'in babaevinin yanındaki araziye yaptırılan yeni evin tüm eşyaları, İlkadım Belediyesince karşılandı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yaptığı yazılı açıklamada, şehit Özdemir'in yeni inşa edilen baba ocağının tüm eşyasını belediye olarak karşılayacaklarının sözünü verdiklerini, evin tamamlanmasının ardından sözlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Şehit ailenin daha önce tek katlı, derme çatma tuğlalı bir evde yaşadığını anlatan Tok, "Şehidimizin ailesinin yaşadığı evin yanına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yeni bir ev yaptırdı. Biz de İlkadım Belediyesi olarak bu evin tüm eşyalarını karşıladık. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Akkuş ilçesi Salman köyündeki babaevine eşyalar ulaştırıldı." ifadesini kullandı.

Vatan uğruna canını feda eden şehidin, anne ve babası ile kaldığı evin durumunu görünce yüreğinin burkulduğunu vurgulayan Tok, "Vatanı uğruna canlarını hiçe sayan kahramanlarımız için ne yapsak yeterli olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.