Adana'da 10 yıl önce 1 erin şehit olduğu 2 askerin de yaralandığı askeri servis aracına yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili olarak aranan terörist, jandarmanın 6 aylık takibi sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 2003 yılında Adana Kürkçüler Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı askeri servis aracının mesai bitiminde personeli şehir merkezine götürülmesi esnasında, cezaevi kavşağında terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlar ile gerçekleştiren saldırıda, araçta bulunan Jandarma Er Zeynel Abidin Ateş şehit olmuş, 1 uzman jandarma çavuş ile 1 jandarma eri yaralanmıştı.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelileri Amanoslar kırsalından eylem yapmak üzere Adana’ya getirip götüren kişi olduğu belirlenen ve 10 yıldır aranan K.Ç. isimli şahsın, aynı isimli amcasının oğlu K.Ç.’ye ait sürücü belgesini kimlik olarak kullandığı ve İstanbul’dan Adana’ya geleceği tespit edilerek takibe alındı.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda oluşturulan özel ekipler ile sanığın Adana’ya gelişi takip edilerek 16 Aralık 2013 günü saat 14.00 sıralarında sanık K.Ç. merkez Yüreğir ilçesi Yakapınar Mahallesi'nde yapılan operasyon ile yakalandı.