KASTAMONU (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın imam olan kayınpederi Selahattin Kalmış, birlik mesajı verdi.

Şehit polis memurunun Bolu'da imamlık yapan kayınpederi Kalmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelinine şehit olmadan 2 gün önce doğal ürünlerin bulunduğu bir koli gönderdiğini, onun da bunların fotoğrafını çekerek kendisine mesaj attığını ve teşekkür ettiğini söyledi.

Gelininin doğu görevine isteyerek gittiğini, buradaki görevlerinin bitmesine 1 ay gibi bir zaman kaldığını anlatan Kalmış, oğluyla gelininin hayalinin doğu görevi bittikten sonra batıda çocuklarını büyütmek olduğunu kaydetti.

Kalmış, şöyle konuştu:

"Oradaki üçüncü seneleri, son aylarıydı, başımıza bu iş geldi. Oralar bizim topraklarımız, vatanımıza bir can değil, bin can feda olsun. Çağırsalar beni, seve seve giderim. Bu vatan bizim. Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için kanımızın akması bizim dini vecibelerimizdendir. Biz bu vatanı, bu bayrağı kanımızla kazandık, vermemiz de bölünmemiz de mümkün değil. Hep şöyle dua ederim, 'Allah'ım bizi birlik içerisinde yaşat, birliğimizi bozanları da kahret."

- "Güneydoğu halkı cana yakın insanlar"

Kalmış, 30 yıllık imam olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da birçok ili gezdiğine dikkati çekti.

O bölgenin halkının iyi insanlar olduğunu vurgulayan Kalmış, "Güneydoğu'nun insanlarını ben cana yakın görüyorum, hepsi terörist değildir. İllaki içlerinde çürük olanlar var ama onlar da bir gün ayıklanacak. Midyat'taki törende hemen hemen 10 bin kişi vardı, hepsi teröre lanet okudu. Bu insanların hepsi PKK'lı olsa bunu yapmaz, lanet okumazdı." ifadelerini kullandı.

- Gelini, vasiyeti üzerine yastığıyla gömüldü

Kalmış, Midyat'tan getirilen gelininin yastığının mezarına konulduğunu ifade ederek, nedenine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Elimizde taşıdığımız yastık, gelin hanımın devamlı elinde gezdirdiği yastığıydı. Herhalde çok rahat ettiği ve sevdiği bir yastıktı. Oğluma 'Ölürsem bu yastığı mezarıma koy' demişti. O yastığı seviyordu. İş yerinde de yanında gezdiriyordu, sırtına koyuyordu. Biz de vasiyetini yerine getirdik, yastığı kabrinde başına koyduk. Yatarken 'kabrimde bu yastığın üzerine yatacağım' dediği bir yastıktı.''