GİRESUN (AA) - Görele ilçesinde restoran işleten Gonca Tosun, şehit ailelerinden ücret almıyor.

Sayfiye Mahallesi'nde çocuklarıyla işlettiği restoranda yemekleri de hazırlayan Tosun, destek olmak, acılarını paylaşmak ve moral vermek için şehit ailelerine ücretsiz hizmet veriyor.

Tosun, 15 yıldır hayali olan restoran işletmeciliğini Görele'de iş yeri açarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Restoranda yemekleri de yaptığı anlatan Tosun, yaklaşık dört aydır çocuklarıyla bu alanda hizmet verdiğini belirtti.

Tosun, şehitler konusunda çok hassas olduğunu ifade ederek, "Vatan olarak çok büyük kayıplarımız oldu, ağlayan anne babalar var. Biz de neticede anne ve babayız. Onların acısını biraz olsun paylaşmak için böyle bir şey düşündük." dedi.

İş yerine gelen şehit ailelerine yemeklerin tamamen ücretsiz olduğunu vurgulayan Tosun, "Böyle bir şey yapalım dedik çünkü benim elimden başka türlü bir şey gelmiyor. Onlar bizi koruyor, bizim de yapmamız gereken görevimiz bu kadarsa biz de görevimizi yapalım dedik." diye konuştu.

Tosun, şehit ailelerinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getirerek, bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı çok sayıda teşekkür geldiğini kaydetti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Tosun, "Olmaması gereken bir olaydı, bizi gerçekten derinden sarstı, üzdü. Oradaki şehitlerin annelerinin, babalarının acılarını derinden paylaşıyorum, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.