ÇORUM (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara'daki TÜRKSAT yerleşkesinde şehit olan Ali Karslı'nın annesi Ayser Karslı, Çorum Belediyesince inşa edilen ve oğlunun ismini taşıyan Kuran kursunu gezdi.

Anne Karslı, kursta Kur'an eğitimi alan çocuklarla bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Karslı, şehit oğlunun ismini Kur'an kursunda yaşatılmasından dolayı Çorum Belediyesine teşekkür ederek, kurstaki bütün çocukları kendi evladı gibi gördüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül'ün eşi Halime Gül de vatan millet sevdalısı evlatlar yetiştiren annelerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

15 Temmuz şehidi Ali Karslı'nın isminin belediye tarafından inşa edilen Kur'an kursunda yaşatılacağını dile getiren Gül, "Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve İl Müftülüğüne teslim edilen Mahalle Kur'an kursları iki kattan oluşuyor. Birinci katında 4-6 yaş çocuklar dini bilgiler alırken, ikinci katında ise kadınlar Kur'an eğitimi alıyor. Çocuklarımızın bu yaşlarda bu bilgileri alması geleceğimiz açısından çok önemli. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek." dedi.

Ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu da eşlik etti.