SAMSUN (AA) - Suriye'nin Halep kentine bağlı El-Bab bölgesinde hava saldırısında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın (25) cenazesi, memleketi Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Bolat'ın naaşı, Alaçam Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kadıköy Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Bu sırada şehidin babası Durmuş ve annesi Döne Bolat ile kardeşleri gözyaşı döktü. Cuma namazını müteakip İl Müftüsü Veysel Çakı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Bolat'ın naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra top arabasına konularak aynı mahalledeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Karaaslan, ayakta durmakta güçlük çeken şehit annesi Döndü Bolat'a taziye dileklerini iletti.

Şehit Bolat'ın 2013 yılında göreve başladığı ve bekar olduğu, en son 4 ay önce izne gelerek ailesiyle görüştüğü öğrenildi.

Cenaze törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar da katıldı.