SAMSUN (AA) - Samsun'da Atakum Belediyesi Orkide Parkı'na, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

Cumhuriyet Mahallesi Lozan Caddesi'ndeki parkta incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum ilçesinin en işlek konumunda yer alan parkın adının "Ömer Halisdemir Parkı" olarak değiştirildiğini ifade etti.

Şehit Halisdemir'in Türkiye'nin her bölgesinin, şehrinin, ilçesinin kahramanı olduğunu belirten Taşçı, "Bu anlamda Ömer Halisdemir artık Atakumludur. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Atakum'un da gururudur." dedi.

Milletin, 15 Temmuz'da büyük bir kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Taşçı, "Bu destandaki en önemli kahramanlardan birisi de muhakkak ki hain darbeci subayı öldürerek gecenin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'dir. Kahramanlığı ile tüm ülkenin kalbine taht kuran Ömer Halisdemir, vatanı uğruna canını hiçe saymış ve ihanet içerisindeki hainlerin kurşunlarıyla şehit olmuştur." diye konuştu.

Atakumlular olarak Halisdemir'in adını ölümsüzleştirmek istediklerini vurgulayan Taşçı, vatandaşların istekleri ve meclisin desteği ile parka şehidin adını verdiklerini kaydetti.