Mardin’in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğüne, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy’un Edirne’deki baba ocağına şehit ateşi düştü. Acılı anne ve babaya taziye ziyareti için gelen Edirne Valisi Günay Özdemir, "Üzgünüz, öncelikle ailenin, Edirnelilerin, ülkemizin başı sağ olsun" dedi.
Mardin’in Midyat ilçesinde Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 1 kadın polis şehit oldu, 2 vatandaş ise hayatını kaybetti, aralarında çocuk ve polislerin de olduğu 34 kişi de yaralandı.

BABA OCAĞINA ACI HABER VERİLDİ
Saldırıda şehit olan 32 yaşındaki polis memuru Nefize Özsoy’un Edirne’deki baba ocağına ateş düştü. Özsoy’un Merkez Şükrüpaşa Mahallesi 168. Sokaktaki babaevine acı haberi, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve müdür yardımcıları tarafından verildi. Özsoy’un baba evine meslektaşları tarafından Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan şehit annesi Hafize Çetin ile baba Süleyman Çetin gözyaşlarına boğuldu.

EŞİ DE AYNI YERDE YARALANMIŞTI
3 yaşında bir kız çocuğu annesi olan şehit polis memuru Nefize Özsoy’un polis eşi Cumhur Özsoy’un geçen yıl da aynı bölgede yaralandığı ve daha sonra Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü’ne tayin edildiği belirtildi. Şehit polis memuru Nefize Özsoy’un da Mardin’deki görev süresinin bitmesine 1 ay kaldığı ve görevi bitince eşinin yanına dönmeyi planladığı öğrenildi.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI TAZİYEYE GELDİ
Şehit polis Nefize Özsoy’un baba ocağına ilk taziye Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan geldi. Acılı aileye taziyelerini iletmesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Edirne Valisi Özdemir, "Üzgünüz, öncelikle ailenin, Edirnelilerin, ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim inşallah bir daha böyle kötü olaylar yaşatmaz ki devlet olarak da biz zaten biliyorsunuz ben doğudan geldim. Bunlara inşallah fırsat vermeyeceğiz ve fırsat verilmeyecek" ifadelerini kullandı.
(İHA)