Tunceli kırsalında çatışmada yaralanarak götürüldüğü hastanede şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in (39) acısı, Kocaeli Kandıra’da bulunan baba evine düştü. Şehit babası Yılmaz ve anne Emine Güzel çifti, cenazeyi defnetmek üzere Ankara’ya doğru yola çıktı.
Tunceli kırsalında Jandarma Özel Harekat timleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit binbaşının Kandıra Aydınlar Mahallesi Güvenler Caddesi’nde bulunan baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit babası Yılmaz ve anne Emine Güzel çiftine Kocaeli Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara tarafından acı haber tebliğ edildi. Tebliğ sırasında Vali Yardımcısı’na Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek ve Kocaeli Jandarma Komutan Vekili Albay Salih Akbaş eşlik ettiler.
Acı haberi alan ailenin evi Türk bayrakları ile donatılırken, Kandıralı vatandaşlar da şehit evine taziye için akın ettiler. Acılı haberi alan baba Yılmaz ve anne Emine Güzel çifti özel bir araçla Ankara’da düzenlenecek olan cenaze töreni için yola çıktı. Yola çıkan şehit ailesine ise bir ambulans eşlik etti.
Öte yandan Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Sonat’ın eşinin Ankara’da ikamet ettiği bu yüzden cenazesinin de Ankara’da defnedileceği öğrenildi.
(İHA)