AMASYA (AA) -Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan er Mustafa Bilgili için, imam hatip olan babası Recep Bilgili mevlit okudu.

Suluova Belediyesi ve Suluova Müftülüğü tarafından düzenlenen programa katılarak taziyeleri kabul eden şehit babası Bilgili, metanetle cenaze namazını kıldırdığı oğlunun mevlidini de okudu.

Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada büyük bir acı yaşadıklarını ancak oğlu şehit olduğu içinde gurur duyduklarını söyledi.

Oğlunun cenaze namazını imam arkadaşının isteği üzerine kıldırdığını ifade eden Bilgili, "Oğlum şehit olduğu için cenaze namazını gurur duyarak kıldırdım, şimdi de mevlidini gurur duyarak okudum" dedi.

Şehit oğlu Mustafa'nın ikiz kardeşi olduğunu belirten Bilgili, "Ramazan evlendiği için Mustafa askere önce gitti, takdiriilahi şehit oldu evladım. Metanet içinde oğlumun cenaze namazını kıldırdığım gibi bugün de mevlidini okudum, gurur duyuyorum oğlumla. Her yönüyle zor bir durum ama Peygamber Efendimizin şefaatine nail olması dileğinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Kardeşinin şehit olmasından sonra hayatında bir boşluk oluştuğunu anlatan ikiz kardeşi Ramazan Bilgili ise sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar beraber yaşadık, beraber büyüdük. Ne kadar zor olsa, şehit olduğu için gurur duyuyorum. İkimizin de askerliği çıktı, ben evlendiğimden dolayı gidemedim. Allah'ın izniyle 4 ay sonra bir oğlum olacak, onun ismini Mustafa koyacağım, kardeşimin ismini yaşatacağım. Biz, şehitler ölmez vatan bölünmez diyoruz kardeşim ve bütün şehitlerin mekanı cennet olsun."

Mevlit programına şehidin ailesi ve yakınları, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Suluova Müftüsü Hüseyin Okuş ve vatandaşlar katıldı.