Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir okulda, panoda asılı şehit fotoğrafının kadın İngilizce öğretmeni tarafındın buruşturulup çöpe atıldığı iddiaları, ilçede infiale sebep oldu.
Görüşmenin ardından okul önünde konuşan Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Ercan Uğur, "Bu olay vatan savunmasında şehit düşmüş Şehit Coşkun Nazilli kardeşimize yapılan bir saygısızlıktır. Buna aslında saygısızlık da diyemeyeceğim. Bu alçaklık ve hainliktir" dedi. "Buradan bu tip düşünce ve zihniyette olan kişilere sesleniyorum" diyen Uğur, "Her ne olursa olsun bunların takipçisi olacağız. Zannetmesinler ki bu memleket sahipsiz. Bunları gerekirse şiddetle kınamayla da kalmayıp, gerekirse hainlik yaptıkları bu toprağa gömeriz. Bunu böyle bilsinler. Buradan da yetkili kurumlara çağrıda bulunuyorum. Bu şahsa gereğini yapmalarını istiyoruz" dedi.

"BİZE OLAYIN YANLIŞ ANLAŞILDIĞINI SÖYLEDİLER"
Şehit Coşkun Nazilli’nin ağabeyi Mustafa Nazilli ise, "Bugün ne yazık ki, böyle şerefsizce bir olayla muhatap olduk. Ben şu kadarını söylemek istiyorum. Biz kardeşimizi, bu vatan bu millet ve bu ülke için şehit verdik. Gerekirse kendimizde şehit olmaya hazırız. Bu şerefsizler böyle bilsinler. Korkmuyoruz, bizde şehit olmaya hazırız. Ama yaptıkları bu şerefsizliklere de asla müsaade etmeyeceğiz. Biz burada okul müdürüyle görüştük. Bize olayın yanlış anlaşıldığını söylediler. Biz çocuklar ve bazı velilerden öğrendiğimize göre böyle bir hakaret yapılmış o yüzden bu konunun takipçisiyiz. Gerekli merciler de bu konuyla ilgili gerekli yaptırımları uygulayacaklarını söylediler" diye konuştu.
Açıklamanın ardından ülkücü öğrenciler okul bahçesinde olayı protesto ettiler.
(İHA)