Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki askeri üs bölgesine yapılan saldırıda şehit olan Başçavuş Tuncay Küssen’in baba ocağına ateş düştü. Şehidin 15 Temmuz’daki hain girişimi "Bu şerefsizce girişimin ne bir parçasıyım, ne de destekçisiyim" diyerek kınadığı öğrenildi.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü Mergesav mevkiinde bulunan askeri üs bölgesine bir grup PKK’lı terörist tarafından öğle saatlerinde saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda 2 asker şehit olurken, askerlerden birinin de kimliği belli oldu. Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Çarkacı köyünden Kıdemli Jandarma Başçavuş Tuncay Küssen’in yapılan hain saldırıda şehit olduğu öğrenildi. Şehidin baba ocağı Türk bayrakları ile donatılırken, şehidin 1 yıl önce evlendiği belirtildi.

2 GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ
Şehit Tuncay Küssen’in 3 Ağustos günü sosyal paylaşım ağından doğum gününü kutlayanlara gönderdiği mesaj ise dikkat çekti. Küssen’in, "Siz doğum günümü kutlayan çok değerleri arkadaşlarım, abilerim, ablalarım, akrabalarım. Bir kez daha ne kadar sevildiğimi anladım ve beni bu kutsal görevimde unutmadığınızı bir kez daha anladım. Sizlere teşekkür ederim. Hepinizin yeri bende bir başka. Allah’a emanet oldun. Ben var oldukça sizler rahat uyuyun" cümleleri yürekleri dağladı.

DARBECİLERE LANET YAĞDIRDI
15 Temmuz darbe girişimi sonrası sosyal paylaşım ağından, darbecilere de lanet yağdıran Küssen şu ifadelere yer verdi:
"17 Temmuz’da şehit mensubu olduğum Şerefli Türk Ordusu’nun bir mensubu olarak yapılmaya çalışılan bu şerefsizce girişimin ne bir parçasıyım, ne de destekçisiyim. Demokrasiden ve milletimin hürriyetinden yana saf tutmuş bir Türk askeri olarak bu memleketin huzurunu bozmaya çalışanları lanetliyor ve Allah’a havale ediyorum. Bilinsin ki, şerefli Türk askerinin adını kötülemeye çalışan ve halkına silah doğrultan bu kansız grubun karşısında, milletimin namus, şeref, din ve bayrak güvencesi için ettiğim yeminimin ölene kadar arkasındayım. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.
(İHA)