15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde,  Üzümlü Belediyesince oluşturulan "Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı"nın  açılışına Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İlçe  Emniyet Amiri Özcan Hurşitoğlu, AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Selami Karatepe,  çeşitli kurumların müdürleri ile çocuklar katıldı.

Kaymakam Acar, açılıştaki konuşmasında, FETÖ'nün darbe girişimine  tepki göstererek, "Biz Türk milleti olarak her zaman ayakta duracağız, bir  olacağız, diri olacağız, milletimize ve yeni nesile güveniyoruz." dedi.

Çocuklara da seslenen Acar, "Çocuklar lütfen bu bilinçle yetişin.  Ülkenizi, vatanınızı, milletinizi sevin. Bu ülke için, bu millet için elinizden  geldiğince çalışın, çaba sarf edin. Bizim size bıraktığımız bayrağı daha ileri  götürmek için elinizden geleni yapın. 15 Temmuz günü maalesef o hain kalkışmada  gerek vatandaşlarımızdan, gerek polislerimizden, gerek jandarma ve askerimizden  maalesef şehitler verdik. Ve biz bugün o günün anısına o gün şehit olan Ömer  Halisdemir için belediyemizce hazırlanan parkı açtık. Belediyemize düzenlediği bu  park için çok teşekkür ediyorum."

Acar ve beraberindekiler daha sonra çocuklar ile kurdele keserek  parkın açılışını yaptı.

Katılımcılar daha sonra İlçe Emniyet Amirliğince park yakınında  oluşturulan ve darbe teşebbüsü sırasında şehit olan 249 şehidin anısına 249 fidan  dikilen 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nın açılışını gerçekleştirdi.