Van’ın Başkale ilçesinde, PKK’lı teröristlerce yapılan saldırı sonucu şehit olan geçici köy korucusu Cihangir Yıldız, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardında helikopterle Başkale Komando Tabur Komutanlığı’na getirilen şehit korucu Yıldız için tören düzenlendi. Törenin ardından Yıldız’ın naaşı, ilçeye bağlı Oğulveren Mahallesi’nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Bu sırada bazı vatandaşlar tekbir getirerek, "şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.
Cenaze töreninin ardından tabutun üzerindeki Türk bayrağını şehidin babası Ahmet Yıldız’a teslim eden Van Valisi İbrahim Taşyapan, "İnşallah bu bayrak galip şekilde çıkacak. Görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, yaralılarımız var. Onlara da sağlık, sıhhat diliyorum. Durumları iyi, onlara dua ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun, şehidimize yakışır bir cenaze töreni düzenledik. İnşallah cennetten güzel bir yer edinir. Uzak il ve ilçelerden gelen herkesten Allah razı olsun. Allah birlik beraberliğimizi muhafaza etsin, şehidimize rahmet etsin" diye konuştu.
Şehidin babası Ahmet Yıldız ise, "Bu vatan hepimizin. Bu şehit hepimizin. Allah hayrınızı kabul etsin. Allah sizden razı olsun. İnşallah bu böyle devam edecektir" dedi.
Oğulveren Mahallesi’nde düzenlenen törene şehidin ailesi, Vali Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yüksel Oğuz, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Okan Balta, Başkale Garnizon Komutanı Albay Tefik Abaşlıoğlu, İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Başkale’de bulunan askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
(İHA)