SİNOP (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde 5 Ağustos'ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Sinoplu Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın, annesi Emine Dolma, oğlunun evlerine 100 metre mesafede bulunan mezarını her gün ziyaret ederek, temizliğini yapıyor ve dua ediyor.

Dikmen ilçesinde yaşayan Satılmış ve Emine Dolma çiftinin yıllar önce evlat edindikleri, ailenin tek çocuğu şehit Bahattin Dolma'nın, ilçe kabristanlığında bulunan ve Türk bayraklarıyla donatılan mezarı başta ailesi ve yakınları olmak üzere vatandaşlarca ziyaret ediliyor. Şehidin ilçe merkezinde yaşayan ve çiftçilikle geçimini sağlayan anne ve babası, ziyarete gelen vatandaşların oğulları hakkındaki iyi dilekleri karşısında, şehit anne ve babası olmanın gururunu yaşıyor.

Vatan uğruna şehit verdiği tek evladının, evlerine 100 metre mesafede bulunan mezarını her gün ziyaret eden anne Dolma da oğlunun kabri başında, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualarını eksik etmiyor.

Anne Dolma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun çevresinde bulunan herkes tarafından çok sevilen ve sayılan biri olduğunu söyledi.

Çiftçilikle geçimlerini sağladıklarını ve bu nedenle oğullarını zor şartlar altında yetiştirdiklerini anlatan anne Dolma, "Oğlum da asker olana kadar geçici olarak orman işlerinde çalıştı." dedi. Şehit oğlunun askerliğini yaptığı dönemde, kendilerinden izin isteyerek askerde kalmak istediğini vurgulayan Dolma, anne ve babası olarak tek çocukları olduğu için ilk zamanlarda oğullarının bu mesleği yapmasına sıcak bakmadıklarını dile getirdi.

İlerleyen dönemde oğullarını kırmayarak istediğini kabul ettiklerini ifade eden Dolma, "Askerden geldikten sonra hep o isteği devam etti. Bu mesleğe aşık olmuştu. Ankara'da girdiği ilk sınavı kazanamadı. İkinci kez girdiğinde ise kazandı. Sonra ataması oldu. Zaten askerlik vazifesini de Bitlis'te yapmıştı. Yani oraları biliyordu, yabancısı değildi. O arada evlendi, düğünü yaptık. Eşiyle birlikte görev yerine gitti." diye konuştu.

- Şehit olmadan mezarının konulduğu yerin fotoğrafını çekmiş

Anne Dolma, oğlunun aşık olduğu mesleği yaptığı sırada şehit olarak vatanına hizmet ettiğine işaret ederek, cenazesini de sevdiklerinden uzak kalmasın diye evlerine yakın bir yere defnettiklerini vurguladı.

Gelininin de bunu istediğini belirten Dolma, "Oğlum şehit olmadan önce mezarın konulduğu yerin fotoğrafını çekip telefonuna koymuş. Kendisi de böyle mi isterdi bilememem ama biz ailesi olarak buraya defnedilmesini istedik. Hem evimize yakın hem de oğlumun tüm arkadaşları, sevdikleri burada. Sevdiklerinden ayrı kalsın istemedik. Evimize yakın olduğu için ben de her gün ziyaret ediyorum. Kabrini temizliyor ona dua ediyorum." ifadesini kullandı.

- "Allah bu terör örgütlerinin hepsini kahretsin"

Terör örgütlerine tepki gösteren anne Dolma, ülkenin zorlukla yetiştirilmiş genç evlatlarına kıyanları lanetledi.

Dolma, bir evlat yetiştirmenin zorluğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Oğlum gibi genç yaşta nice evlatlarımız vatan için kendilerini feda ettiler. Allah bu terör örgütlerinin hepsini kahretsin. Biz onlara başka ne diyelim. İnşallah Allah bize yaşattıkları acıların bin katını onlara yaşatsın. Herkesin evladı var. Bir çocuk yetiştirmek kolay iş mi? Allah bunları bildiği gibi yapsın. İnşallah kökleri kazınır ve artık bu ülkenin evlatlarına zarar veremezler."

Bu arada şehidin eşi Büşra Dolma'nın İstanbul'da ailesiyle yaşadığı ve her fırsatta eşinin mezarını ziyaret ettiği öğrenildi.