KASTAMONU (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Şenel için memleketi Kastamonu'nun Abana ilçesinde mevlit okutuldu.

Sahil Yeni Camisinde düzenlenen mevlide, Şenel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Oğuz ve vatandaşlar katıldı.

Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, burada yaptığı konuşmada, Uzman Çavuş Şenel'in ve tüm şehitlerin, vatanı ve milleti için canını seve seve feda ettiğini söyledi.

"Şehidimizin ve tüm şehitlerimizin memnun olacağı huzurla evlerimize dönmüş olacağız." diyen Aydın, "Allah'a inanan, peygamberini seven, vatanı ve bayrağı için canını seve seve feda eden kahraman şehidimiz için bir araya geldik. İnşallah bu akşam bu camiden kazançlı olarak çıkacağız. İcra ettiğimiz mevlit programının ardından şehidimizin ve şehitlerimizin memnun olacağı huzurla evlerimize gideceğiz. Hepimiz, kahraman şehidimizin o güzel simasını gözümüzün önüne getiriyoruz. Cenabı Allah, şehidimize ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kasideler seslendirildi ve hatim duası yapıldı.

Piyade Uzman Çavuş Ömer Şenel, 3 Eylül'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşmüştü.