TRABZON (AA) - İstanbul'da düzenlenen intihar saldırısında şehit olan Trabzonlu polis memuru Kenan Kumaş'ın ailesi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Trabzon Valisi Öz, 6 Ocak'ta Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğüne düzenlenen intihar saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'ın eşi Gülcan, babası Ahmet Kumaş ve bazı akrabaları ile Tonyalılar Derneği Başkanı Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ahmet Kurt'u makamında kabul etti. 

Şehit Kumaş'ın ailesine "baş sağlığı" dileğinde bulunan Öz, "Bu memleket zor bir coğrafya. Onu korumamız lazım. Bu memleketin düşmanları olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Birilerini maşa olarak kullanıyorlar ama bizim insanımız memleketi için her türlü fedakarlığı yapıyor ve yapmaya hazır. Bizim evladımız da bu uğurda şehit oldu" dedi.

Öz, devlet, millet olarak şehitlerin hatırasını yaşatacaklarını ifade ederek, "Onların canını geri getirme şansımız yok ama onların emanetlerine hep beraber sahip çıkacağız. Şehitlerimizin bize bıraktığı evlatlarımızın güzel şekilde yetişip devlete millete hayırlı olmasını ümit ediyorum" dedi.

Kenan Kumaş'ın babası Ahmet Kumaş da Vali Öz'e kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.