ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Siirt'te PKK'lı teröristlerin kullandığı hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Yalçın Yamaner'in ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ev sözünü yerine getirdi.

Şehidin eşi Hacer Yamaner’in onayının ardından Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi'ndeki bir siteden alınan dairenin tapu işlemleri başlatıldı.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, şehidin iki çocuğunun eğitimlerini de üstlendiklerini belirterek, "Bu çerçevede hem Cumhurbaşkanımızın talimatlarını yerine getirerek aileye olan sorumluluğumuzun, şehidimize olan sorumluluğumuz gereği üzerimize düşeni yapıyoruz. Şehidimizin eşi Siirt'te kalıyordu, şimdi okullar tatil oldu ve çocuklarıyla birlikte Ordu’ya gelecekler, yeni evlerine yerleşecekler. Çocukların okula kayıtlarını yaptırdık. Şehidimizin emanetlerine sahip çıkacağız” ifadesini kullandı.

Yılmaz, tapu işlemlerin bitmesinin ardından ailenin 3+1 büyüklükteki yeni daireye taşınacağını bildirdi.

Şehidin polis ağabeyi Yusuf Yamaner ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını vurgulayarak "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ev konusunda verdikleri sözü yerine getirerek şehidimizin geride kalan ailesine sahip çıktılar. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Ağabey Yamaner, devletin her daim yanlarında olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.