Siirt’in Baykan ilçesinde askeri zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara, memleketi Kilis’te, göz yaşlarıyla toprağa verildi.
Dün Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitmekte olan askeri bir araç, freninin patlaması sonucu devrilmiş, araçta bulunan Kilisli Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara (27) şehit olmuştu. Kerem Tay ve İsmail Karatoprak adlı askerler ise yaralanmıştı.
Şehit Uzman Çavuş Kara’nın naaşı Kilis’in Bulamaçlı köyüne getirildi. Köy meydanında toplanan Halil İbrahim Kara’nın yakınları fenalık geçirdi. Kadınların ağıtları yürekleri dağladı. 6 yıllık Uzman Çavuş olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara’nın eşi Kübra Kara, annesi Sultan Kara ile yakınları uzun süre tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Şehidin babası Mehmet Kara ise ayakta durmakta zorluk çekti.
Bulamaçlı Futbol sahasındaki cenaze namazı İl Müftüsü Mahmut Karetepe tarafından kıldırıldı. Cenaze namazına Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Adana Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Gaziantep 1. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Alpaslan Kılınç, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, daire amir ve müdürleri ile silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Adana 6’ncı Mekanize Piyade Tümeni Bandosu ile Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Tören Birliği ile birlikte omuzlara alınan şehidin naaşı mezarlığa götürüldü.
Şehit Uzman Çavuş Kara’nın Esma Sultan ile Muhammed Sakin adında iki çocuğu bulunduğu öğrenildi.
(İHA)