Siirt’te askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK militanlarının döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 askerden Uzman Çavuş Ferdi Gerekli, memleketi Adana’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında dün PKK’nın yola döşediği mayının bir askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 8 asker şehit olmuştu. Şehit askerlerden Ceyhanlı Uzman Çavuş 37 yaşındaki Ferdi Gerekli’nin cenazesi, öğle saatlerinde askeri uçakla Siirt’ten Adana’nın Ceyhan ilçesine getirildi. 15 yıldır uzman olarak görev yapan ve 6 yaşında bir oğlu olan Gerekli’nin yakınları, resmi törenin yapılacağı Ulu Camii’ne saatler öncesinden gelerek terör karşıtı slogan atıp gözyaşı döktü. Şehit askerin gözyaşlarına boğulan eşi, annesi ve babasını rütbeli askerler teselli etmeye çalıştı. Gerekli’nin cenazesi, Ulu Camii’nde yapılan törenin ardından helallik alınması için İstiklal Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Gerekli’nin 6 yaşındaki oğlu Altan Deniz Gerekli ise törene askeri üniformayla katıldı. Eşi şehidin cenazesine son bir kez dokunmak için feryat etti. Yüzlerce kişinin katıldığı törende şehidin cenazesi Aski Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verilirken, ilçedeki ev ve dükkanların Türk bayrakları ile donatıldığı görüldü.
Şehit Uzman Çavuş Ferdi Gerekli’nin esas görev yerinin Bingöl olduğu ve saldırının olduğu gün Siirt’e görevlendirildiği, askeri aracı kendisinin kullandığı öğrenildi.
(İHA)