Darbe girişimi sırasında vatan hainlerinin üs olarak kullandıkları yerlerden biri olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında jetlerin uçuşunu engellemek isterken şehit olan Kazanlılar için şehitler ormanı tesis edecek.
FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ların sivil halkı bombaladığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kazanlı kahraman vatandaşlarımız bu jetlerin kalkışını engellemek için o gece üste toplandılar. Demokrasisine sahip çıkan Kazanlılar o gece 9 şehit verdi” dedi.
Kazanlılar’ın adeta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında ortaya konan ruhu yansıttıklarını vurgulayan Eroğlu, “Bu vatandaşlarımız araçlarını üssün önüne çektiler, saman balyalarını ateşe vererek uçakların görüş alanını daraltmaya çalıştılar. Kendilerini jetlerin önüne siper ettiler ve buradan havalanarak Ankara’yı vuran jetleri engellemeye çalıştılar. Fakat darbe girişimini engellemek için büyük bir kahramanlık örneği gösteren Kazanlılar’a darbeci askerler tarafından ateş açıldı ve 9 kahramanımız şehadete ulaştı, pek çoğu ise yaralandı” ifadelerini kullandı.

“YEŞERECEK FİDANLARLA ŞEHİTLERİMİZİ SONSUZA KADAR YAD EDECEĞİZ”
Demokrasisine, milletine ve vatanına gönülden bağlı olan ve orada şehit düşen Kazanlılar için Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak “Kahraman Kazan Şehitler Ormanı”nı tesis edeceklerini ifade eden Eroğlu, “Bu ormanda yeşerecek fidanlarla şehitlerimizi sonsuza kadar yad edeceğiz. Vatan onlara çok şey borçlu. Ne yapsak onların haklarını ödeyemeyiz” dedi.
(İHA)