ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balkanlıoğlu, mesajında, ay yıldızlı bayrağın altında huzur ve güven içinde yaşamaya vesile olan cumhuriyetin mimarları yüce ecdadın en güzel eserlerinden biri "Çanakkale Zaferi"nin 102. yıl dönümünün idrak edildiğini anımsattı.

"İstiklalimize ve bağımsızlığımıza kasteden düşmanlarımız yüzyıllar boyu hüküm sürüp özgürce yaşadığımız topraklarımıza cebren ve hile ile saldırmış kendi topraklarımızdan bizi atmak istemiştir." ifadesini kullanan Balkanlıoğlu, kahraman ecdadın buna izin vermediğini, gereken azim ve mücadeleyi göstererek toprakları savunduğunu vurguladı.

"Biz aslında kimiz?" sorusunun cevabını merak edenlerin, Çanakkale'ye bakması gerektiğine dikkati çeken Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu’dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Geçmişimizden aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı mukaddes vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle aziz hatıralarına saygı duymalı ve evlatlarımıza bu bilinci aşılamalı, geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız."

Vali Balkanlıoğlu, bu duygularla Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilere Allah'tan rahmet diledi.