TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Hamdolsun ki bu darbenin, bu alçak kalkışmanın arkasında olan üst akılları da dünya alem bilsin ki ortaya çıkaracağız, FETÖ’nün darbecilerin başından da şehitlerimiz adına hesabını mutlaka soracağız” dedi. 

TBMM Başkanı Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz etkinliğine katıldı. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade meydanında düzenlenen etkinliğe Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile birlikte alana geldi ve halkı selamladı. Yıldırım, “Kahraman şehitlerimize Cenab-ı Mevlam’dan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, dereceleri ari olsun. Rabbim bizi de onların şefaatine nail eylesin. 15 Temmuz darbe girişimde 251 vatandaşımızı şehit verdik, Rabbim şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın, Peygamber Efendimize onları komşu etsin. 2 bin 194 gazimiz oldu. Rabbim onlara hayırlı, bereketli, güzel ömürler versin. Şehit ve gazilerimiz o gece cesaretleriyle, dik duruşlarıyla destan yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalbimizde müstesna yerini mutlaka korumaya devam edeceklerdir. Her yıl 15 Temmuz şehitlerimizi anma gününde onları yad etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, gururla söylenen özgürlük türkülerin gerçek bestekarının aziz milletin kendisi olduğunu hatırlatarak, “15 Temmuz gecesi sokaklardaki vatandaşlarımız Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Çerkez her bir mezhepten, her bir meşrepten, her etnik gruptan herkes buradaydı. Sağcısı solcusu, zengini fakiri, muhalefeti iktidarı yoktu. Ay yıldızlı bayrağın altında toplanan aziz milletimiz vardı. 15 Temmuz’da aynen Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi bütün felaketler karşısında tek yürek, bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen yüce Türk milleti vardır. Bu darbe girişiminde milletimiz bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusunda hiç tereddüt göstermemiştir. Milletimiz tıpkı 719 yıl önce Söğüt’te, 565 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi büyük bir desten yazmıştır. Milletimize saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de verdiği cevabın aynısını vermiştir. Kutul Amare’de, Kocatepe’de nasıl durmuşsa 15 Temmuz‘da da aynı asil duruşlu göstermiştir. Bu aziz milletin hangi karanlık güce dayanırsa dayansın iradesinin esir alınamayacağını bir kez daha cümle aleme göstermiştir” şeklinde konuştu. 

Yıldırım şöyle konuştu: 

“Demokrasi kahramanımız şimdi de Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gece ay yıldızlı bayrak için yürüdü, millet yürüdü arkasından. O gece sizler meydana indiniz, ezanlarımız dinmedi, ay yıldızlı bayrağımız inmedi, Türkiye yenilmedi. Milletimiz haine, alçağa, kalleşlere boyun eğmedi. Türkiye’yi hainler teslim alacaklarını zannettiler. Ancak 15 Temmuz gecesi bu alçaklar hüsrana uğradılar. Göğsünde imanından başka güç almayan bu aziz milletin evlatları tanklara, bombalara karşı dimdik durdu. O gece halkın, hakkın gücü tankın gücünü yenmiştir.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile vatandaşların meydanları doldurduğunu hatırlatan Yıldırım, “O gece Türkiye’ye sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımızı bir kez daha iletiyoruz. Silah çekene, vatandaşa kurşun sıkana, vatandaşın üzerine tankla yürüyene, F16’larla bomba yağdıranlara, helikopterlerle ateş edenlere hak ettiği cezayı mutlaka hukuk devleti içerisinde veriyoruz, vereceğiz. Emin olun hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak, bu alçaklar hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alıyorlar, almaya da devam edecekler. Hamd olsun ki bu darbenin, bu alçak kalkışmanın arkasında olan üst akılları da dünya alem bilsin ki ortaya çıkaracağız, FETÖ’nün darbecilerin başından da şehitlerimiz adına hesabını mutlaka soracağız. Türkiye terör örgütleriyle önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak, Cumhurbaşkanımızın, Başkanımızın liderliğinde kutlu yürüyüşünü emin adımlarla devam ettiriyor. Bugünkü Türkiye 15 Temmuz Türkiye’sinden daha güçlüdür” dedi. 

(İHA)