Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler arasında bulunan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, Uzman Çavuş Tolga Artuğ ve Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin baba evine ateş düştü. 

DAĞLICA TABUR KOMUTANI KURMAY YARBAY ŞEHİT OLDU

Erzurum'un Olur İlçesi Köprübaşı nüfusuna kayıtlı Dağlıca Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit düştüğü haberlerini, Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'nde oturan anne babasının evine giden yetkililer verdi.

İstanbul’da bir inşaat şirketinden emekli olup 4 yıl önce akrabalarının da yaşadığı Bursa’ya yerleşen Niyazi Çelikcan ve eşi Fatma Çelikcan, oğullarının şehit haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Haber üzerine Çelikcan Ailesi’nin yakınları eve akın etti. 
 
Malatya'da görev yaparken geçici görevle Hakkari'ye giden Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın bir çocuk babası olduğu ve doktor olan eşinin Malatya'da görev yaptığı belirtildi.

 
25 YAŞINDAKİ ASTSUBAY ÇAVUŞUN BABA OCAĞINDA YAS VAR
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in Eskişehir’deki baba ocağına ateş düştü.  
 
Hakkari’nin Dağlıca bölgesi kırsalında gerçekleştirilen hain saldırıda 16 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerler arasında bulunan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in şehit olduğu haberi, askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak’ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir’e verildi. Acı haberi alır almaz gözyaşlarına boğulan acılı aileyi askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etti. Haberi alan şehidin yakınları ve sevenleri de baba ocağına taziye dileklerini iletmek için akın etti.
 
Şehit  Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in bekar ve 3 yıllık astsubay olduğu öğrenildi. 



ŞEHİT ASTSUBAYIN MERSİN'DEKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen’in Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. 

Genelkurmay Başkanlığı’nın şehit sayısının açıklamasının ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı MHP’li Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü vekili Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.
Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen’in şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu. 






HAKKARİ ŞEHİTLERİNDEN BİRİ BALIKESİR'DEN

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir’deki baba ocağına ateş düştü. olduğu öğrenildi. 

 Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün’ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi’ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün’e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi. 






MANİSA'YA İKİ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi.   
 
Dün Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 askerimiz şehit edilmiş ve 6 askerimiz yaralanmıştı. Şehit askerlerin ailelerine acılı haber verilmeye başlandı. Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi. Şehitlerden birinin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden Uzman Çavuş Tolga Artuğ, diğerinin ise Salihli ilçesinden Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere olduğu öğrenilirken, baba ocağına acı haber verildi. 






ARAÇ ŞOFÖRÜ UZMAN ÇAVUŞ ADNAN ERGEN
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan 16 askerden birisi olan araç şoförü Uzman Çavuş Adnan Ergen'in Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.  
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan 16 askerden birisinin Seydikemerli araç şoförü Uzman Çavuz Adnan Ergen olduğu öğrenildi. Ergen'in Seydikemer ilçesine bağlı Esen Mahallesi’nde yaşayan ailesine şehit haberi verildi. 






DAĞLICA'DA ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERDEN UZMAN ONBAŞI HARUN SALTALI
 
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen 16 askerden Uzman Onbaşı Harun Saltalı'nın Osmaniye'nın Kadirli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 
 
Dün Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 asker şehit düşmüş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit askerlerden aslen Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Onbaşı Harun Saltalı'nın Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi Kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alaaddin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ve askeri yetkililer verdi. Şehidin babası Yusuf Saltalı, oğlunun şehit olduğu haberi üzerine İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Eşsiz'e sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Sultan Saltalı ve yakınları ise ağıtlar yaktılar. 
 
Şehit Uzman Onbaşı Harun Saltalı’nın sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladığı, geçtiğimiz yıl Hacer Saltalı ile evlendiği ve henüz 3 aylık bir çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit uzman onbaşı Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde defnedilecek.