Adana’da şehir merkezinden geçerek Seyhan Nehri’ne dökülen Sarıçam Deresi’ndeki balık ölümleri ve pis koku vatandaşların tepkisine neden oldu. Yüzlerce balığın öldüğü derede bir kişinin balık avlaması dikkat çekti.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yağmur atık sularının su baskınlarına neden olmaması için yapılan Sarıçam Atık Su Deresi’nin Sinanpaşa ve Cumhuriyet Mahallesi kısmında kalan tarafı çöpten geçilmiyor. 5 yıldızlı bir otelin tam karşısında bulunan kanalda çöplerin çokluğundan kanaldaki su neredeyse görünmüyor. Kanala, kesilen hayvanların sakatatlarının da atıldığı görüldü.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin iki günde bir temizlik yapmasına rağmen kanalda çöp yığını oluşmasının önüne geçilemiyor. Derede pislikten dolayı yüzlerce balığında öldüğü görüldü. Hem ölü balıklar hem de çöpten dolayı oluşan koku nedeniyle dere üzerindeki köprüden geçen vatandaşlar burunları kapatmak zorunda kalıyor.
Derenin yanından geçen Ahu Çınar, duruma isyan ederek, "Bu derede, kanalda balık yaşar mı? Geçen gün yine gördüm buradan geçerken balıklar nefes almaya çalışıyordu, bugün ölmüşler. Buna bir son verilmesi gerekiyor. İnsanlar bir de bu pisliğin içinde balık avlıyor. Yazık burada bir çevre felaketi yaşanıyor. Bu kadar olamaz" dedi.
Dere kenarında esnaf olan Yücel Çiçek ise, kokudan duramadıklarını gelen müşterilerinde koku nedeniyle bir daha gelmediğini belirterek, "Ben kendimi bildim bileli burası böyle. Belediye çöp kutusu getiriyor ikinci gün çalınıyor. Vatandaş çöpünü neyi var neyi yok dereye atıyor. Belediye geliyor temizliyor ama ikinci gün yine aynı oluyor. Pislik nedeniyle yüzlerce balık ölmüş. Dere pislik içinde bir vatandaşta balık avlıyor. Bu balığı zevkine mi avlıyor yiyecek mi bilmiyorum ama bence yenmez" diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, kanalın en az iki günde bir temizlendiğini bildirdi.
(İHA)