İSTANBUL (AA) - Şekerbank, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile imzaladığı yeni protokol kapsamında teminat yetersizliği bulunan KOBİ, esnaf, mikro işletme ve çiftçilere ihtiyaçları doğrultusunda finansman sağlıyor ve müşterilerinin KGF’ye ödeyecekleri komisyonları ikinci yıl itibarıyla üstleniyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Şekerbank, KGF ile imzaladığı protokol ile Hazine Destekli Portföy Garanti Sistemi (PGS) kapsamında KOBİ'lere 2,5 milyon liraya kadar 60 aya varan vadeler sunuyor.

Banka, protokol kapsamında KOBİ'lerin ekonomiden daha fazla pay almasının hedeflendiği Anadolu’daki 43 ilde, "Mikro KOBİ’lere Mikro Krediler" programı çerçevesinde 70 bin liraya kadar 36 aya varan vadelerle finansman sağlıyor.

Şekerbank, "Anadolu Bankacılığı" misyonu doğrultusunda KGF teminatıyla sağladığı "Mikro Krediler Projesi" ile cirosu 8 milyon liraya kadar olan Anadolulu esnaf ve işletmelerin ekonomiye dahil edilerek işlerini büyütmesine destek olmayı hedefliyor.


- "KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırıyoruz"


Şekerbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Sabaz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sektörün son yıllarda odaklandığı KOBİ, esnaf ve tarım bankacılığında yaygın müşteri tabanları ve köklü uzmanlıkları bulunduğunu, toplam kredi portföylerinin yarısını KOBİ ve tarım kredilerinin oluşturduğunu bildirdi.

Hükümetin ajandasının üst sırasında yer alan KOBİ’lere yönelik ilave destek paketleri kapsamında KGF ile gerçekleştirdikleri iş birliği ile teminat bulmakta zorlanan KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırdıklarını belirten Sabaz, KGF teminatıyla KOBİ’lerin desteklenmesinin önemli olduğunu, bu düzenlemelerin ekonominin çarklarının daha güçlü dönmesinde önemli rol oynayacağını kaydetti.

Sabaz, "KGF kapsamında başlattığımız kampanya ile müşterilerimizin KGF teminatlı kredilerinde kredi kullandırım masrafını ve ilk yıl hariç KGF komisyon bedelini almıyoruz. Avantajlı faiz oranları da sunduğumuz kampanyamızda müşterilerimiz sadece ilk başvuru sırasında kullanılan kredinin tutarı üzerinden KGF’nin belirlediği oranda ilk komisyonu ve başvuru ücretini öderken, kredinin vadesi boyunca ileriki yıllarda müşterilerimizin kredi bakiyesi üzerinden ödenmesi gereken yıllık komisyonu ise Şekerbank olarak biz üstleniyoruz." ifadelerini kullandı.