Giresun’un Eynesil ilçesinde dün başlayan şiddetli yağış Dizgine ve Topallı derelerinin taşmasına sebep oldu. Taşan dereler ilçede sele neden olurken, ciddi ölçüde maddi hasar meydana geldi. İlçede bu sabah itibariyle hasar tespit çalışmaları başladı.
Çalışmaları yerinde takip eden İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, İHA’ya yaptığı açıklamada, dün yaşanan sel felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurt, “Dün yaşadığımız sel felaketi köyler ve ilçemizi etkiledi. İlçe merkezimizdeki iki ana deremiz taştı ama hamd olsun can kaybı yok, mal kaybımız var. İlçe merkezimizdeki yollar ve köprüler afetten zarar gördü. Köylerimizde ağırlıklı olarak Zıva Grubu köylerinin ana yolları kapandı, diğer köylerde ise kısmi zarar ve heyelanlar tespit edildi. Bu sabah itibari ile hasar tespit çalışmaları başladı” dedi.
Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ise ilçede ulaşım ve su sorunun çözülmeye çalışıldığını belirterek "Doğal afet cenabı Allah’ın bizlere bir ikazıdır. Gerçekten ilçemizde ve Beşikdüzü ilçemizde bu tür afetler zaman zaman oluyor. Her iki ilçede de normalin üstünde son yüzyılın en fazla yağmurunun düştüğü Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından söyleniyor. Su irsaliye hattımız yıkılan köprülerle yıkıldığı için ilçemizde içme suyu sorunu yaşanmakta. Bu sorunu gidermek için Trabzon TİSKİ daire başkanımız burada, İller Bankası’ndan arkadaşlarımız burada. İlçemize gelen su grup suyu olduğu için anında buraya geldiler. Suyu ilçeye biran önce vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Şuan iki mahallemize su verebiliyoruz ama ilçe genelinde şuan su yok” ifadelerini kullandı.
(İHA)