Hakkari’nin Şemdinli Belediyesi Guldexwin Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Nevruz Futbol Turnuvası’nın final maçında futbolcular, faili meçhul cinayet sonucu öldürülenlerin fotoğraflarının basılı olduğu formalarla sahaya çıktı.

Şemdinli Şehir Stadı’nda oynanan final maçı, renkli görüntülere sahne oldu. 25 takım arasında finale kalan Deyi Spor ile Begalte Spor takımları arasında çekişmeli geçen maçta Begalte Spor 5-3 galip geldi. Oynanan maçta Begalte Spor takımının formalarının üzerine 1994 yılında Şemdinli ilçesine bağlı Ormancık köyünde gözaltına alınıp daha sonra kendilerinden haber alamayan 12 korucunun fotoğrafları basıldı. Formaların arkasında ‘Ormancık şehitleri’ yazısı yazdıran futbolculardan bazılarının da babaları 12 kişilik grup içerisinde yer aldığı öğrenildi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Begalte Spor Kaptanı Azat Çelik, amaçlarının 19 yıldır kaybolan babaları ile ilgili gündem oluşturmak olduğunu söyledi. Çelik, “Bunlardan biri babam, amcam, dayım ve diğer akrabalarımız. 24 Temmuz 1994’te gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alamadık. Amacımız, şu anki süreci destekliyoruz mesajını vermek ve inşallah kayıp babalarımızın en azından bildiğimiz ve ziyaret edebileceğimiz bir mezarları olur ve babalarımızın mezarları ortaya çıkar. Bu turnuvayı düzenleyen Belediye Başkanımız Sayın Sedat Töre’ye ve Guldexwin Kültür Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz. Umarım bu tür sportif etkinlikler devam eder” diye konuştu.

Belediye Başkanı Sedat Töre ise, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek, “Maçı izlerken bazı tartışmalar, sakatlıklar oldu. Fakat maç sonrasında her iki takımın beraber kardeşlik halayı çektiğini gördük. Turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür ediyoruz. Finale kalan Begalte Spor’un formalarına baktığımızda Ormancık köyünde kayıp 12 vatandaşımızın fotoğrafları basılmış. Biz de takımı tebrik ediyoruz. Buradan tüm şehitleri anarak bu sürecin barışla sonuçlanmasını diliyoruz” diye konuştu.

Turnuvanın şampiyonu Begalte Spor, kupasını aldığı Belediye Başkanı Sedat Töre’ye üzerinde 12 kişinin fotoğraflarının üzerinde yer aldığı 30 numaralı formayı hediye ettiler.

Turnuvaya katılan takımların hep beraber halay çekmesiyle etkinlik sona erdi.