ZONGULDAK (AA) - Türk-İş Genel Sekreterliği ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı görevini sürdürdüğü sırada, 6 Ağustos 1999'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Şemsi Denizer, anıldı.

Denizer'in, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Gökçehatipler köyündeki mezarı başında düzenlenen anma programında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, burada yaptığı konuşmada, Şemsi Denizer'i ölümünün 18'inci yılında anmak üzere mezarı başında toplandıklarını söyledi.

Şemsi Denizer'in Türkiye demokrasi hareketine büyük katkı katkısı ve hizmeti olan biri olduğunu ifade eden Alabaş, şöyle konuştu:

"Bundan 18 yıl önce sendikamızın olağan genel kurulunun yapıldığı 6 Ağustos 1999'da gece yarısı evinin önüne kurulan bir pusuda katledilen Genel Başkanımız ve Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sevgi ve saygıyla anılan bir sendika lideriydi. Denizer, 1990'da ki büyük grevimiz de maden işçilerine ve 4-8 Ocak 1991 tarihlerindeki Zonguldak-Ankara yürüyüşümüzde sayıları 150 bini bulan bölge halkına önderlik yapmış ve bu şanlı eylemi tek bir kişinin bile burnu kanamadan tarihe mal etmişti.

Bu eylem, Türkiye ve dünyada emek ve demokrasi mücadelesinin altın sayfaları arasında yer almış ve günümüzdeki mücadeleye ışık tutmuştur. Böyle bir sendikada görev yapmanın haklı gururunu yaşayan bizler, onun yaktığı madenci fenerini söndürmedik, söndürmeyeceğiz. Zonguldak maden havzamız, milletimize ve ülkemize hizmet edecektir. Denizer, mücadelemizde yaşıyor ve yaşayacak. Bir kez daha sevgi, saygı ve şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Genel Başkanımızın ve tüm maden şehitlerimizin mekanları cennet olsun."

GMİS yöneticileri ve madenciler, Denizer'in mezarına karanfil bıraktı.