ZONGULDAK (AA) - SELİM BOSTANCI - Zonguldak'ta 66 yaşındaki Kamil Kömürcü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen eşinin "Ben çıkamıyorum, sen olsun git, meydanı boş bırakma" sözüyle her gece "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Üzerine giydiği Türk bayraklı tişörtü ve elindeki Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutan Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı günden bu yana aralıksız her gece Karaelmas Mahallesi'nden 2 kilometrelik yolu yürüyerek Madenci Anıtı Meydanı'na geldiğini söyledi.

Kömürcü, meydanda kurulan dev ekrandan hem gelişmeleri takip ettiğini hem de darbe girişimi gecesi yaşananları detaylarıyla görme imkanı bulduğunu aktararak, "Tabii burada o gece yaşananları gördükçe şehitlerimiz adına çok üzülüyorum ama tankların önüne yatanları, elinde sopayla vatan hainlerine karşı çıkanları gördükçe bir o kadar da gururlanıyorum. İşte biz böyle bir milletiz, böyle bir milletin torunlarıyız. Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin. Biz şehitlerimizle gazilerimizle gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Dedesinin de Çanakkale gazisi olduğunu söyleyen Kömürcü, ondan aldığı duygularla darbe girişimi gecesi hiç düşünmeden meydanlara çıktığını ifade etti.

- "Yürüyemeyecek durumda olsam yine gelirim"

Darbe girişiminin yaşandığı günden beri meydana demokrasi nöbeti için geldiğini belirten Kömürcü, şöyle devam etti:

"Rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen eşim 'Ben çıkamıyorum, sen olsun git, meydanı boş bırakma, gençlere örnek ol.' diyor. Önce Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, sonra eşimin talimatıyla Allah'a şükür her gece buradayız ve olmaya devam edeceğiz. Yaşlı olsam da buraya gelip gitmek zor olmuyor. Yürüyemeyecek durumda olsam yine gelirim çünkü gelmek zorundayım. Her şey vatanımız, milletimiz, devletimiz için."

Kömürcü, 1980 darbesini yaşadığını dile getirerek, önce Allah'ın izni sonra milletin dirayeti, birlik ve beraberliğiyle bir daha böyle bir şeyin yaşanmayacağına inandığını vurguladı.

Vatan, toprak ve millet için canını feda etmeye hazır olduğunu ifade eden Kömürcü, "Ben de her gece buraya gelip vatanım için, bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için dua ediyorum." dedi.