TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında iş adamlarına yönelik hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen tanık, "Kiraladıkları binamı aldıkları şekline getirerek teslim etmelerini istedim. Konu uzayıp da tartışmaya dönünce Hasan Urhan, 'Sen Silivri'de yatanları bilmiyor musun?' diyerek beni tehdit etti. Bunun üzerine konuşmayı uzatmadan kestik." ifadesinde bulundu.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 11 sanık hakkında 356 sayfalık iddianame hazırlandı.

Tutuklu sanıklar Kadir Yüksel, Mehmet Samur, Hasan Urhan, Osman Çakmak, Namık Murat Anaç, Hacı Murat Gürpınar, Fatih Kırcaer, Erhan Karaaslan ve Sadık Ekici ile tutuksuz yargılanan Salih T. ve Faruk S. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından dava açıldı.

İddianamede ifadesine yer verilen Ü.S, örgüttekilerin gariban çocukları barındıracaklarını belirterek kendisini binasını kiraya vermesi için ikna ettiklerini aktardı.

Bunun üzerine binayı 1 Ekim 2006'da yıllığı 25 bin liradan 10 yıllığına Selçuklu Özel Eğim Ticaret Sanayi AŞ'ye kiraladığını bildiren Ü.S, birkaç yıl önce de anahtarları ofisine bırakıp binayı terk ettiklerini anlatarak, şu bilgilere yer verdi:

"Kiraladıkları binaya verdikleri zararı tazmin için dava açtım. Hasan Urhan benimle irtibata geçerek zarar için 50 bin lira teklif etti ve davayı geri çekmemi istedi. Ben de binamı aldıkları şekline getirerek teslim etmelerini istedim. Konu uzayıp da tartışmaya dönünce Hasan Urhan, 'Sen Silivri'de yatanları bilmiyor musun?' diyerek beni tehdit etti. Bunun üzerine konuşmayı uzatmadan kestik. Daha sonra Hasan Urhan ile hiç görüşmedik. Şahıslardan şikayetçi olmuştum. Adli süreç devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Başka bir dava kapsamında yargılanan B.D. ise ifadesinde, gittiği toplantılara nadiren il imamı Abdulkadir Baş'ın da katıldığını, konuşmayı da bu kişinin yaptığını belirtti.

Toplantılarda dini sohbetler yapılıp "Herkul" internet sitesinden Fetullah Gülen'in videoların izlendiğini belirten B.D, Mart 2014 yerel seçimleri öncesi FEM Dershanesinde toplantı salonu şeklinde dizayn edilen yerde ismini Bünyamin olarak bildiği kişinin konuştuğunu kaydetti.

Bu toplantıda bulunanlardan bazılarını tanıdığını, bazılarını ise simaen hatırladığını, isimlerini bilmediğini anlatan B.D, "Toplantıda Bünyamin'in, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben hakaret içeren beyanları oldu. Bunun üzerine söz alarak, 'Biz neden dini sohbetler yapmıyoruz da siyaset yapıyoruz.' diyerek oradakilere, birkaç gün sonra R.A'ya söyledim. Kendisi bunun siyaset olmadığını belirterek, 'Musa ile Firavun'un kavgası' benzetmesi yaptı. Bunun üzerine artık sohbetlerde siyaset konuşulacaksa gelmeyeceğimi söyledim." ifadelerine yer verdi.