BOLU (AA) - Senegal'in Mbacke Belediye Başkanı Serigne Abdou ve beraberindeki heyet onuruna, Gerede ilçesinde yemek verildi.

Bir restoranda gerçekleşen yemek programına, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Mbacke Belediye Başkanı Serigne Abdou ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Heyetle 2 yıl önce Senegal'de tanıştıklarını belirten Coşkunyürek, şunları söyledi:

"Gerede ile kardeş şehir ilan ettiğimiz Senegal'in Mbacke kentinin yetkililerini ağırlamaktan onur duyuyoruz. Türkiye, tüm dünyada ezilmiş halkların ve mazlumların yanında. Bu kapsamda Mbacke kentine bir okul yaptırmayı hedefliyoruz. Daha önceki ziyaretimizde, kardeşliğimizin nişanesi olarak bir okul yaptırmayı arzu ettik ve bunu o zamanlar sizlerle paylaşmıştık. İnşallah bir sonraki ziyaretimizde bu konuda somut adımlar atacağız ve bu arzumuzu gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Mbacke Belediye Başkanı Serigne Abdou ise Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Kardeş şehrimiz olan Gerede'nin ev sahipliğiyle bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere birkaç gün önce Türkiye'ye geldik. 2 yıl aradan sonra tekrar sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Türkiye çok büyük bir devlet. Dünyada adından sıkça söz ettiren, sözü geçen bir ülke konumunda. Müslüman bir milletin bu kadar güçlü olması bizlere de cesaret veriyor. Senegal olarak Türkiye'yi örnek alıyoruz" ifadesini kullandı.