TRABZON (AA) - Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat'ın sahil bölgesinde yoğunlaşan turizmin, dağ ve yaylalara doğru geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkmen, "Sera Gölü Vadisi Turizm Projesi"ne ilişkin Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda ilçenin, bölge turizminde önemli uğrak noktalarından biri haline geldiğini belirtti.

Akçaabat'ta turizmin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için belediye olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Türkmen, sahil bölgesinde yoğunlaşan turizmin, dağ ve yaylalara doğru geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yönde çalışmalarının olduğunu dile getiren Türkmen, bu kapsamda en önemli turizm güzergahlarından birinin, Yıldızlı Mahallesi'nden başlayarak Sera Gölü'ne, oradan Ayana Tepesi, Sırt mevkisi, Uçarsu Şelalesi, Taşlıoba ve Büyük Oba yaylalarını takiben Kayabaşı, Düzköy ve Beypınarı yaylalarına kadar ulaşan güzergah olduğunu kaydetti.

Türkmen, Akyazı sahiline yapılacak şehir hastanesinin bölge için çok önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek, sağlık turizmine de hizmet edecek hastanenin, turizmin gelişmesi açısından bölgeye önemli katkı sağlayacağını aktardı.

Yıldızlı sahilinin Trabzon'a en yakın doğal sahil olduğunu ve bu alana görüntüyü bozacak tesisler yapılmaması gerektiğini belirten Türkmen, şöyle devam etti:

"Karayolları Bölge Müdürlüğünün sahili Trabzon merkeze en yakın doğal kıyı ve plaj özelliğini taşımaktadır. Bu alan, plaj ve spor aktiviteleri için değerlendirilmelidir. Bu bölgede halkımızın sahilden ve denizden yararlanmasına engel olacak kanalizasyon deşarjı, arıtma tesisi ve buna benzer kullanımı ve görüntüyü bozacak tesisler yapılmamalıdır. Karayolları tesisleri ile şehir hastanesi arasındaki alan, park ve rekreasyon alanı olarak düşünülmektedir. Komşu ülkeler ve Körfez ülkelerinden gelecek misafirlere de hizmet verebilecek şehir hastanesinin bitişiğinde böyle bir parkın bulunması önemli değer katacaktır. Burada hafif raylı sistem için düşünülen tamir-bakım hangarları, depolar gibi görüntüyü bozacak tesislerin yapımı uygun olmayacaktır. Parkın önündeki kıyı kesimi rekreasyon projesi kapsamında sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve balıkçı barınağı olarak işlevlendirilebilecektir."

Türkmen, Sera Deresi'nin batı yönünde Askeri Ordu Evi Projesi'nin planlandığını, inşaat ruhsatlarının alındığını, yakın zamanda da yapımına başlanılmasının beklendiğini ifade ederek, "Ordu Evi ve Sera Deresi arasında kalan alan konaklama gibi turizm amaçlı tesisler için kullanılabilecektir." dedi.

Türkmen, Sera Gölü'nden Ayana Tepesi'ne iki alternatifli teleferik hattı önerildiğini, Sera Vadisi Projesi ile öngörülen tesis ve düzenlemelerin yapılması halinde Trabzon ve Akçaabat'ta turizmin gelişmesine büyük katkı sağlanacağını da sözlerine ekledi.