Birçok yapı için kullanılan seramik cephe kaplama sistemleri aşınmalara ve uğrayacakları darbelere karşı dayanıklıdır. Ayrıca su emme özelliklerinin yok denecek kadar az olması, kirlenme ve leke tutma özelliğinin olmaması kolay uygulanabilen yapılar olması ile tercih edilme nedenleri olarak bilinmektedir.

 Renk seçimleri bakımından istenilen ebat ve renk kullanımı sağlaması ile iç ve dış cephe olarak bu sistemlerin kullanılması tercih edilen başka nedenler arasındadır. Çokça tercih edilen ve kullanılan seramik cephe kaplama sistemleri yapılması istenildiği durumlarda kolay monte edilir özelliktedir. Bu sistemin uygulandığı dış ve iç yüzeylerde görselliğe güzel olarak hitap ettiği kullanıcılar tarafından verilen bilgiler arasındadır.

 Seramik Cephe Kaplama Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

 1. Klipsi Sistem:

 Kullanılacak seramik malzemelerin paslanmaz çelik özellikteki görünür klips ile EPDM fitillerinin taşıyıcı amaçla kullanılan alüminyum profillerin üzerine monte edilmesine oluşturulan sistemdir. Bu sistem ekonomik ve güvenli sistemler içerisindedir.

 2. Gizli Kanal Sistemi:

 Seramik yapılarının arka yüzeyine açılan dört adet nokta ile kırlangıç kanalların içine takılan alüminyum özellikteki klipslerin yardımıyla taşıyıcı konstrüksiyona bağlanmasıyla oluşturulan sistemlerdir.

 3. Yapıştırma sistemli kaplama:

 Bu sistemde kullanılacak en önemli madde yapışkanlık özelliği yüksek olan bir malzeme ile seramik yüzeylerin alüminyum taşıyıcı profile geçici bant kullanılarak monte edilmesi ile oluşturulur. Kullanılan yapıştırıcı ana malzeme -40 derece ile +100 derece elastikiyetini kaybetmeyen özellikte bir malzemedir. En ekonomik seramik cephe kaplama sistemi, porselen seramik kaplamadır. Her türlü ebatlarda uygulanabilecek bu sistemlerde isteğe göre açık veya kapalı derzli uygulamalarda yapılmaktadır.

 Dış Cephelere Uygulanan Seramik Cephe Kaplama Özellikleri Nelerdir?

 - Bu seramik cephe kaplama uygulanan yüzeylerde ki şıklığı arttırır. Binalarda oluşabilecek rutubet, toz gibi kirlilik etmenlerine karşı önlem olur.

 - Isı yalıtımı yönünden tasarruf sağlar.

 - Bina yapılarına dışarıdan gelecek darbelere karşı, fazla güneş ışınlarından ve nemden korur.

 - Farklı model seçeneklerinin olması ile görselliği ön plana çıkartır.

 - Uygulanan sistem ile dış cephe ile seramik kaplama arasında kalan mesafe de boşluklar mevcuttur. Bu boşluklar ile ses yalıtımı sağlanabilir.