"Paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın “yasadışı dinleme” ayağı kapsamında gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan polisler basın açıklaması yaptı.
’Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın “yasadışı dinleme” ayağı kapsamında yapılan operasyonlarda gözaltına alına ve ardından serbest bırakılan emniyet görevlileri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi. Polisler adliye önünde sloganlar eşliğinde yakınları tarafından karşılandı.
Serbest bırakılan polislerden Halil Kocaman, ifadesinde "paralel yapı"nın olmadığını iddia ederek, “Yakalama tutanağında bana yöneltilen suç, hükümet aleyhine suç, bilişime sistemine sızma gibi değişik suçlar yazıyordu. Dün akşam ifadem alındı. İfademde paralel yapı yoktu. Paralel yapı, paralel üçgen bunların hepsi yalan. Çocuğumu Salı günü saat 09.00’da gözyaşlarıyla bıraktım" dedi.

"İŞLEM YAPILMADI" İDDİASI
Gözaltında bulunduğu 3 gün boyunca hiçbir işlem yapılmadığını iddia eden Kocaman, “Ben evladımı saat 09.00’da bıraktım geldim. Bana telefon edilseydi ben gene gelirdim. 3 gün boyunca hiçbir işlem yapılmadan en son dün akşam 18.00’da yediğimiz yemekle bekletildik. Çocuğuma şuan kavuştum. Savcılık ifademi almadı” dedi.
Bir başka serbest bırakılan polis ise, “İfademde geçen suçlama kamu görevlilerine organize suç örgütleriyle irtibatlı göstererek dinleme yapmak, bilişim sistemlerine zarar vermek. Hangi bilişim sistemine ne zaman zarar vermişiz. Hükümet üyelerine yönelik teşebbüs, bir otopark mafyalarına yönelik teknik takip nasıl olur da hükümeti devirmeye yönelik bir teşebbüs olur” diye konuştu.
(İHA)