KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 14 Şubat 2008'den beri imam nikahıyla yaşayan 25 yaşındaki Songül Agar ile 35 yaşındaki Deniz Mahmut Günver, 7 yıl sonra aynı gün resmi nikah kıydı.

Mobilya ustası Günver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da müşterisi için ürettiği mutfak dolaplarını evine monte ettiği dönemde komşuları Agar ile tanıştığını söyledi.

Görüşmeye başladıktan bir süre sonra 14 Şubat 2008'de Agar'ı kaçırdığını ve o günden beri imam nikahıyla yaşadıklarını belirten Günver, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ailem, bu evliliğe karşı çıktı. Ben yine yılmadım, mücadelemizi sürdürdük. Kısa süre sonra teyzemin yanına gittim. Teyzemin yanında yaşamaya başladık. O arada teyzem rahatsızlandı, hastaneye yatırdım. Teyzem, 1,5 ay yattı. Elimde 3-5 kuruşum vardı, onu da teyzeme harcadım, her şeyim bitti. Eşim, teyzemin başından ayrılmadı. Bir taraftan eşimin ailesi bizleri arıyor, bir taraftan hastalıkla uğraşıyorduk. Ne yapacağımızı şaşırdık. Teyzem, vefat edince ev sahibi bizi evden çıkardı. Açıkta kaldık, memleketim İnebolu'ya bağlı Yamaç köyüne yerleştik. Eşim de buraya gelmemize çok mutlu oldu. Allah, muhtarımızdan razı olsun, gereken her şeyimizde bize yardımcı oldu."

- 7 yıl sonra gelinlik giydi

Agar da 7 yıldır imam nikahlı yaşadığı için gelinlik hayali kurduğunu, gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu anlattı.

İnebolu'ya geldikleri günden bu yana köy muhtarı Şaban Beyaz'ın kendilerine destek vereceğini söylediğini kaydeden Agar, "Kısa sürede resmi nikahımızı kıydı. İki çocuğumuz var, beni böyle gelinlikle görünce çok sevindiler. Nikahımıza katılan komşularımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum, böyle bir mutluluğu yaşattıkları için" diye konuştu.

Köy muhtarı Beyaz da çifte mutluluklar diledi.

Köy muhtarının evinde kıyılan nikahta çiftin şahitliklerini muhtarın eşi Ceylan Beyaz ile imamın eşi Pakize Gedik yaptı.