TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ta 33 yıldır tiyatro ile uğraşan Kemal Atangür, yıllar içinde seyircinin azalmasına oyunları "seyirciye götürerek" çözüm buldu.

Kentte kendine ait iş yerinin zemin katında yıllarca Hacivat ve Karagöz gölge oyunu ile tiyatro eserleri sahneleyen Atangür, son yıllarda seyirci sayısının giderek azalması nedeniyle çare aramaya başladı.

Tiyatro tutkunu Atangür ile arkadaşları, "Seyirci gelmezse biz seyirciye gideriz" diyerek, yaşadıkları kent için yeni bir uygulama başlattı.

Davet edildikleri apartman ve sitelerde oyunlarını sahneleyen Atangür ve 4 kişilik ekibi, seyirciye ulaşmanın ve 33 yıllık tiyatronun perdelerini kapatmamanın mutluluğunu yaşıyor.

Atangür ve ekibinden oluşan "Hacivat Şehir Tiyatrosu Oyuncuları", Yazıcıoğlu Mahallesi Yeni Hayat Sitesi sakinlerine, "İçimizden biri Çehov" adlı oyunu sergiledi. Oyunu site sakinleri beğeni ile izledi.

Atangür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33 yıldır tiyatroyla iç içe olduğunu, sahne tozu yuttuktan sonra tiyatrodan kopamadığını anlattı.

Lokantasının zemin katında çok sayıda oyunu seyirciyle buluşturduğunu belirten Atangür, yıllar içinde seyirci sayısının azalmasına çözüm arayışına girdiklerini ve çareyi oyunları seyirciye götürmekte bulduklarını söyledi.

Atangür, bu yıl kendi yönettiği, Anton Çehov'un yazdığı dört oyunu sahneye taşıdıklarını, oyunlarını davet eden site ve apartmanlarda sahnelediklerini kaydetti.

Oyunlarının beğeniyle izlendiğini dile getiren Atangür, "Evde tiyatro projesine başladık. Sitelerde tiyatro oyunu oynamaya başladık. Vatandaşlarımız oturdukları daireden aşağıya iniyorlar. Evde tiyatro oyunundan gayet ümitliyim. Hoş bir durum oldu. Devam edeceğine inanıyorum. İnsanları tiyatroya getirmek çok güç, biz onlara geliyoruz. Evde tiyatro projesine talep çok fazla." diye konuştu.

İzleyicilerden Cemal Naci Güler, sitelerinde ilk kez böyle bir etkinlik yapıldığını vurgulayarak, yaşadıkları yerde sanatsal bir faaliyetin yapılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yönetici Ufuk Sözüpek de "Daha önce çocuklarımız için Hacivat ve Karagöz gölge oyununun gösterimi oldu. Biz 190 dairelik bir siteyiz. 'Büyüklere yönelik de bir etkinlik yapalım' dedik. Hacivat Şehir Tiyatrosu Oyuncuları, 'İçimizden biri Çehov' adlı oyunu bizimle buluşturdu. Katılım da iyiydi. Bunun devamını da yapacağız." dedi.