Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile polislerin de katıldığı gece operasyonu düzenleyerek, Ankaralılara sağlıksız koşullarda ve kaçak olarak ekmek arası köfte, ciğer, kokoreç satan ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atan seyyar satıcıların tezgahlarına el koydu.
Operasyonda Eskişehir Yolu çevresi, Yaşam Kent, Koru Sitesi, Bahçelievler 7. Cadde ve Kızılay’dan Dikimevi’ne uzanan bulvarın civarındaki bölge sıkı denetimden geçirildi.
Denetimlerde minibüslerde kurdukları mutfak düzeneği ve tezgah ile vatandaşlara ekmek arası köfte, ciğer, kokoreç, sucuk ve benzeri gıda maddesi satan 5 adet araca, tezgahları ile birlikte el kondu. Araçlar gerekli yasal işlemler yapılmak üzere parka çekilirken, kaçak tezgah ve sağlığa aykırı şekilde hazırlanan menşei belirsiz et ve yemek malzemeleri de imha edilmek üzere zabıta ekiplerince teslim alındı.
Zabıta ekipleri denetimlerde ayrıca kokoreç, midye dolma, kestane ve çok sayıda işporta tezgahına malları ile birlikte el koydu.
İlçe belediyeleriyle işbirliği içinde Ankaralıların sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için bu konuda denetimleri arttıracaklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, ruhsatsız ve denetimden uzak, menşei belli olmayan et, et ürünü ve sakatat kullanarak vatandaşların sağlığını riske sokan kaçak tezgahlara yönelik denetimlerini sürdüreceklerini kaydettiler.
Başkent’te son günlerde işportacıların cadde ve sokakları işgal etmesi nedeniyle şikayetlerin arttığını belirten zabıta yetkilileri, aynı zamanda haksız rekabete neden olmasının yanı sıra, kentte düzensizliğe ve çevre kirliliğine de neden olan işportacılarla mücadeleye de hız vereceklerini söylediler.
(İHA)