SAMSUN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sağladığı korunma, sığınma ve danışmanlık gibi tüm olanaklardan, geçici kimlik numarasına sahip yabancı uyrukluların da yararlanabildiği bildirildi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini söyledi.

İlde yaşamını sürdüren yabancı uyruklu vatandaşlara çeşitli hizmet sağladıklarını vurgulayan Balcı, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Türk vatandaşlara sağladığı korunma, sığınma ve danışmanlık gibi tüm olanaklardan, geçici kimlik numarasına sahip sığınmacılar da yararlanabiliyor" dedi.

Bu kapsamda Samsun'da şimdiye kadar 39 yabancı uyruklu kişinin KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'ne başvurduğunu belirten Balcı, "Merkezimize başvuran bu 39 kişiden 15'i sığınma talep etmiş ve merkezimizde görevli uzmanlarca ifadeleri alındıktan sonra kadın konukevine yerleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

- Başvuruların çoğu eşlerden görülen şiddet kaynaklı

Başvuruda bulunanların büyük bir çoğunluğunun eşlerinden fiziksel ve sözlü şiddet gördüğünü aktaran Balcı, başvuruların Afganistan, Azerbaycan, Irak ve Gürcistan uyruklu vatandaşlardan geldiğini kaydetti.

Balcı, yabancı uyruklu vatandaşlara sağlanan hizmetlerin bununla da sınırlı kalmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yabancı uyruklu 2 ailenin çocuğuna ekonomik yoksunluk nedeniyle sosyal ekonomik destek hizmeti veriyoruz, 3 kişiye ağır engelli bireyini evinde baktığı için her ay evde bakım ücreti ödüyoruz. 5 çocuğu ise 18 yaşın altında oldukları için korunmaya muhtaç çocuk kapsamında değerlendirip yurt ve yuvalarımıza yerleştirerek onlara aile olduk."