AFAD ve Kızılay’ın, AK Parti’ye sunduğu son raporlara göre, Halep’ten Musul’a, Cerablus’tan Duhok’a kadar geniş coğrafyada yürütülen “sıfır noktası” yardımları, “Türkiye’nin burada ne işi var?” diyenlere de yanıt niteliği taşıdı.
 

HİÇBİR AYRIM GÖZETİLMEDİ 

3 milyonu aşkın sığınmacıya kapılarını açan Türkiye, bununla da yetinmeyerek dünyaya sınırın sıfır noktasından insanlık dersi verdi. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımı yapılmadan tüm mağdurlara ulaştırılan yardımlar, insanlara hayat verdi. Türkiye, Kızılay ve AFAD vasıtasıyla Suriye’ye 12 ayrı noktadan tırlarla yardım ulaştırdı.

 

ÜÇ ÖGÜN YEMEK VERİLİYOR 

Özellikle beslenme ve barınma yardımları, bölgede kalanlara nefes oldu. İnsanlık dramının yaşandığı Halep’teki mağdurlara giden tırların vurulmasına karşın, yeni tırlar da hazır bekliyor. Önümüzdeki günlerde bu tırların da bölgeye gönderilmesi öngörüldü. Türkiye, özellikle Fırat Kalkanı Harekatı’nı yaparak DEAŞ ve PYD-YPG unsurlarından temizlediği yerlere dönenlere de her türlü katkıyı sağlıyor. Cerablus başta olmak üzere çeşitli noktalara üç öğün yemek veriliyor.

 

KUZEY IRAK İÇİN DE SEFERBERLİK 

Ekim başına kadar 28 bin tırla insani malzemenin geçişi sağlandı. Bu yardımlar dolayısıyla harcanan rakam da 1.5 milyar TL’ye ulaştı. Türkiye, Irak için de adeta seferberlik başlattı AFAD, insani yardım faaliyetleri kapsamında 12 bin 214 gıda paketi, 295 çok amaçlı çadır, 15 bin battaniye, 2 bin mutfak takımı, 2 bin yatak, 18 ton gıda bölgeye ulaştırılan yardımlar arasında bulunuyor.