ARTVİN (AA) - Artvin'de, sigara ve bağımlılık yapan maddelere dikkati çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Artvin Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş, Garnizon Şehitliği ile Milli İrade Meydanı arasındaki güzergahta gerçekleştirildi.

Yürüyüş sırasında katılımcılar, "Dumanını Yel Alır, Parasını El Alır, Zararı Size Kalır" yazılı pankart ile sigaranın zararlarını anlatan dövizler taşıdı.

Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüş sonunda Milli İrade Meydanı'nda, 171 Sigarayı Bırakma Hattı ve sigara bırakma polikliniklerine başvurup son bir yılda sigarayı bırakanlara, Artvin Valiliğinin talimatları doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğünce sağlıklı yaşam için bisiklet hediye edildi.

Bisiklet teslim töreninde konuşan Vali Ömer Doğanay, sigara ve uyuşturucunun birey, aile, toplum ve insanlığın en büyük belası olduğunu dile getirdi.

Artvin'de madde bağımlığı konusunda vatandaşları bilgilendirmek için ilgili kurumların elinden geleni yaptığını belirten Doğanay, "Zehir tüccarlarının hedefinde genç kitleler var. Gençlerimizi madde bağımlılığından korumak hem ailenin hem kamunun hem sivil toplumun hem de birey olarak vatandaşların görevidir. Bu illetle toplum olarak mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

Sağlık İl Müdürü İrfan Akalın ise, sigara bırakma polikliniklerine başvuru yapıp tedavi sonrasında en az 6 ay ve 1 yıldır sigara içmediğini tespit ettikleri vatandaşlara Valiliğin talimatıyla bisiklet hediye ettiklerini söyledi.

Programa, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, sağlık çalışanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.