KARABÜK (AA) - Karabük'te Kızılay tarafından uygulamaya konulan Dost Eli İyiliğe Mülteci Projesi ile kentte yaşayan sığınmacı 40 kadına Türkçe ve el becerisi kursu verilecek.

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığınca hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından mali destek sağlanan Dost Eli İyiliğe Mülteci Projesi, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve Karabük Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle başladı.

Projede, Karabük'te yaşayan sığınmacı 40 kadına 9 ay süreyle düzenlenecek kurslarda, ilk ayında Türkçe öğretilecek, kalan 9 ayda da çeşitli el becerileri kazandırılacak.

Türk Kızılayı Karabük Şubesi Başkanı Mehmet Uzun, projede uygulamaya geçilmesi dolayısıyla şube binasında düzenlenen törende, Türk Kızılayı olarak bir ilke imza attıklarını söyledi.

Proje uyulaması içini Karabük'te yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan sığınmacı 40 kadın belirlediklerini dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

"Toplamda 300 bin liranın üzerinde büyüklüğe sahip bir proje. Amacımız Karabük'te yaşayan sığınmacılara bu el becerilerini pekiştirerek ve kazandırarak ailelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak. Projede, 9 ayın sonunda bu yapmış oldukları el emeği göz nuru işlerini sergilemelerine ve satmalarına yardımcı olarak kursumuza katılan sığınmacı kardeşlerimize eşit bir şekilde dağıtacağız. Elimizden geldiğince en güzelini yapmaya çalışıyoruz."