Bu durum aynı zamanda İnternet üzerinden online bir şekilde hizmet veren firmaların da sayısında ciddi bir artışın yaşanmasına neden olmuş ve bunun sonucunda da aynı hizmeti farklı firmalardan alabilme şansı doğmuştur. Aynı zamanda insanların bu siteler üzerinden yaptıkları alışverişlerin güvenli olup olmadığı noktasında da tereddütleri ortaya çıktığı gibi İnternet üzerinden ilk defa alışveriş yapacak olan birisi içinde güvenilir olup olmamaları noktasında soru işaretleri ortaya çıkmıştır. 

İnternet siteleri üzerinden hizmet veren firmaların güvenli olup olmadıkları noktasında ortaya çıkan bu soruların yanı sıra buradan alınan hizmetin kalitesiyle ilgili de sorunların gün yüzüne çıktığını biliyoruz. Bu soruların cevapları ise oldukça basit bir şekilde verilmekte ve diğer insanların bu cevaplar ışığında hareket etmeleri sağlanmaktadır. Bir firma ile ilgili yapılan “Şikayetim var” konseptli eleştiriler, farklı potansiyel müşterilere yol göstermektedir. 

İnternet sitesinden hizmet almak isteyen insanlar için iki farklı değerlendirme aşaması olduğunu ifade edebiliriz. Bunlardan ilki, hizmet alınacak olan İnternet sitesinin güvenilir olup olmadığı iken diğeri ise bu İnternet sitesinden alınan hizmetin bahsedilen şekilde olup olmadığıdır. Yani bu durumda hem güvenlik hem de hizmet kalitesi konusu ortaya çıkmaktadır. Bu durum hem işletme hem de işletmeden yararlanmak isteyen potansiyel müşteriler için oldukça önemlidir. Müşteriler bu noktada yapılan şikayetler ile görüşleri değerlendirerek karar verebileceği gibi aynı zamanda işletmeler söz konusu olan şikayetlerden pay almamak için kalitesini arttırma ve müşteri memnuniyeti konusunda çalışmalarını hızlandırarak müşteri kaybı yaşamamaya çalışacaktır. 

Tüm bunlarla birlikte güvenli olmayan bir İnternet sitesinden alışveriş yapmış ve aldığı hizmetle ilgili sorun yaşamış olan birisi bununla ilgili gerekli bilgileri ve görüşlerini şikayet olarak belirttiği durumda aynı hizmeti almak üzere olan kişilerin zarar görmesinin önüne geçmiş olacaktır. Bu şikayetleri değerlendiren kişiler aynı yerden hizmet almak yerine daha güvenilir olan yerlerden hizmet almaya karar verecektir. Aynı zamanda şikayete konu olan işletmeler de kendilerini bu noktada değerlendirerek sorunlara çözüm bulabilecektir.