İSTANBUL (AA) - Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden aylar geçtiğini ancak milletin hafızasında tazeliğini koruduğunu belirterek, "15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak gerekiyor." dedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında görülen FETÖ davalarını takip eden Erdem, öğle arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un haince bir kalkışma olduğunu söyledi.

Birçok duruşmayı izlediğini belirten Erdem, bugün de aynı tiyatro ile karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Duruşmada sanıkların "yapmadım", "duymadım", "ben yoktum" şeklinde savunmalar yaptığını dile getiren Erdem, "Ama 250 şehidimiz var. Bunların failleri nerede? Biz burada Türk yargısına güveniyoruz ve tarafsız yargımıza güveniyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Özellikle şunun altına çizmek istiyoruz. Sanıklar suçu hep başkasının üzerine yüklemeye gayret ediyor, 'Biz olaydan habersizdik', 'Talimat verildi, geldik', 'Olayın ne olduğunu anlamadan olayın içinde bulunduk.' Böyle bir yaklaşım var. Millet olarak bunları kabullenmiyoruz." diye konuştu.

İsmail Erdem, 15 Temmuz günü, o saatlerde darbe girişimini olduğunu, Edirne'den Kars'a elinde haberleşme aleti olan herkesin fark edebileceğini belirterek, o gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni işgale yönelik bir operasyon yapıldığını anlattı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, şunları kaydetti:

"Burada, adalet içerisinde yakasına yapışılan birilerinin var olduğuna inanıyoruz. Adalet tecelli etsin, bir an önce hak edenler cezalarını alsın. 15 Temmuz'un üzerinden aylar geçti ama milletimizin hafızasında tazeliğini koruyor. 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımız ve sonrası Türkiye Cumhuriyet Devleti'ne yönelik saldırı hareketini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Afrin harekatındaki gerçeklerle yüzleşirken, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin ne tür tehlikelerle karşı karşıya bırakıldığını daha iyi fark ettik. Sancaktepe halkı olarak defalarca buraya geldik. Milletimizin ve devletimizin yanındayız. Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak bu davaların sonuna kadar takipçisi olacağız.''