ÇORUM (AA) - Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla uygulamalı olarak vatandaşlara anlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, fuar alanına yerleştirilen simülasyon aracında, trafikte meydana gelebilecek kazalarda oluşan yaralanma ve ölüm olaylarını en az sayıya indirebilmek için vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışması yaptı.

Emniyet kemerinin trafikteki önemini anlatan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Dursun Özdemir, simülasyon sayesinde vatandaşların emniyet kemeri konusunda daha hassas olacaklarına inandığını söyledi.

Vatandaşlara emniyet kemeri konusunda sürekli hatırlatmalar yaptıklarını belirten Özdemir, "Sürücüler ve yolcular simülasyon sayesinde kaza sırasında neler yaşandığını bizzat tatbik edecek. Kazalarda ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçilmesi için emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim." dedi.

Simülasyon aracına binenler, emniyet kemeri taktıkları için güvende olduklarını, emniyet kemeri kullanmaya özen göstereceklerini kaydetti.